streda 10. apríla 2013

Pravá ruka dona Bosca – na dosah ruky

Na Slovensku sú tisíce ľudí, ktorí sa cítia priateľmi dona Bosca. A teraz je DON BOSCO MEDZI NAMI. osobne.

Kto bol v kostole v Podunajských Biskupiciach, kde sú uložené ostatky blahoslavenej sestry Zdenky Schelingovej, vie, čo znamená vnímať, že je to naša blahoslavená; byť „blízko“ nej, modliť sa, uvažovať o jej živote... Kto bol v Ríme pri hroboch svätých apoštolov Petra a Pavla alebo pred relikviami svätého Cyrila v Bazilike svätého Klementa, či mnohých ďalších svätých, ten zažil tú radosť viery z blízkosti spoločenstva konkrétnych svätých.

Kto bol v Turíne v Bazilike Márie Pomocnice, kde sú uložené relikvie svätého Dominika Savia, svätej Márie Dominiky Mazzarellovej a svätého dona Bosca, ten vie, aká je to radosť byť na dotyk blízko našich svätých. Srdce sa otvára a modlitba sa nevie zastaviť.

Svätí sú už u Boha, ale na miestach, kde sú uložené ich telesné ostatky, sú veľmi „konkrétne“ blízko aj nám. Toto je naša viera, viera Cirkvi od prvých čias uctievania mučeníkov v katakombách.

Teraz treba ísť ďaleko. Relikvia dona Bosca je MEDZI NAMI, na Slovensku, v mestách, kde sú saleziáni. Môžeme vidieť jeho podobizeň, uloženú v presklenej urne. Vnútri podobizne jeho tela je uložená relikvia: kosť jeho pravej ruky.

Pravá ruka dona Bosca. Je to tá ruka, ktorá žehnala tisícky mladých v jeho oratóriu v Turíne; ruka, ktorá zdravila tisícky dospelých, keď ho prišili navštíviť a prosiť o radu či pomoc. Don Bosco je tak blízko – na dosah ruky.

Relikvia dona Bosca je aj vzácnou pamiatkou na jeho osobný svätý život, venovaný mladým a
ich výchove, aby boli dobrými kresťanmi a čestnými občanmi. V Roku viery prichádza don Bosco k nám celkom blízko. Aby sme prežili chvíle viery, s ním – na dosah ruky.

Všetky podrobnosti o putovaní relikvie dona Bosca medzi nami na Slovensku.



2 komentáre:

  1. ste vy normalny??!!!!ukazovat cast mrtvoly??!!...ja som sa nikde v bibliji nedocital o kulte pozostatkov tiel svätych!!!..urcite Don Bosco by bol proti tomu aby ste cast jeho tela ukazovali po kostoloch aku nejaku atrakciu..je to hlupe!!!som katolik...ale zato sa musim hanbit!!!!..citujem"Pravá ruka dona Bosca. Je to tá ruka, ktorá žehnala tisícky mladých v jeho oratóriu v Turíne; ruka, ktorá zdravila tisícky dospelých, keď ho prišili navštíviť a prosiť o radu či pomoc. Don Bosco je tak blízko – na dosah ruky."..nic hlupsie som necital!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť