pondelok 18. marca 2013

Blahoslavená dievčina v rifliach bude na Slovensku – na dosah ruky

Na kvetnú nedeľu sa konajú v diecézach stretnutia mladých. Do Popradu zavítajú veľmi vzácni hostia, rodičia blahoslavenej Chiary Luce Badano. Toto talianske dievča zomrelo v roku 1990 na zhubnú rakovinu kostí, mala len 19 rokov. V roku 2010 ju Cirkev vyhlásila za blahoslavenú. Teraz príde na Slovensko - na dosah ruky: prídu jej rodičia. V nedeľu 24. marca v Poprade.


„Verím, že posolstvo života blahoslavenej Chiary Luce Badano, ktoré prídu osobne vyrozprávať jej rodičia a priatelia z Talianska, osloví nie len mládež ale aj ostatných veriacich z našej diecézy,“ uviedol Marek Uličný, riaditeľ Komisie pre mládež v Spišskej diecéze. Chiara Badano je slangovo nazývaná aj „svätá tínedžerka“. (Viac o Chiare Luce tu.)

Stretnutie mladých s názvom STEP OUT pripravujú dobrovoľníci z Komisie pre mládež v Spišskej diecéze. V programe nebude chýbať svätá omša, adorácia, scénické tance, divadlo, svedectvá a mnoho pútavých sprievodných aktivít. „Sprievodný program ponúkne možnosť vstúpiť priamo do deja stretnutia kreatívnym, ba dokonca trochu aj adrenalínovým spôsobom,“ naznačil Matej Cehula z kežmarského spoločenstva Gabriel.

Viac informácií o podujatí sa nachádza na www.stepout.komisia.sk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára